To będzie ciekawy tydzień :]

Ta myśl jako pierwsza przemknęła mi przez głowę po dotarciu nad Jezioro Białe do Okuninki, kiedy autobus wypełniony dziećmi i młodzieżą zatrzymał się pod dobrze mi już znanym ośrodkiem wypoczynkowym. Jednak tym razem stanąłem przed nowym wyzwaniem jakim miało być opiekowanie się najmłodszą grupą chłopaków.

Każdy dzień obozu wypełniony był fantastyczną zabawą, pływaniem, pysznym jedzeniem, jednak co najważniejsze, byliśmy tutaj aby przez historie biblijne, śpiew, taniec i świadectwa nawrócenia zarówno Irlandczyków jak i polskich liderów poznać Boga. Po raz kolejny mogliśmy doświadczyć tego w jaki sposób ewangelia- dobra nowina o Jezusie Chrystusie może przemienić życie młodego człowieka, nadać mu sens, kierunek, wartość poprzez nawiązanie relacji ze Zbawicielem.

Wielu młodych ludzi podjęło decyzję podążania za Bogiem o co wspólnie z wychowawcami modliliśmy się każdego wieczoru i co było nadrzędnym celem dla którego został zorganizowany obóz. Jestem naprawdę szczęśliwy że mogłem wziąć udział w tej misji, po raz kolejny uczyć się odpowiedzialności, cierpliwości i oczywiście miłości :] Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na kolejny obóz.

Dominik Kliś, Dębica

PayPal