obozy

Joy Camps czyli obozy dla dzieci to kluczowy program fundacji rozpoczęty jeszcze przed jej założeniem. Od początku naszej działalności we współpracy z naszymi partnerami zagranicznymi zorganizowaliśmy już ponad 80 stuosobowych chrześcijańskich obozów. Z biegiem lat zauważyliśmy, iż dzieci dorastają i potrzebują innego programu, dlatego też zaczęliśmy organizować obozy także dla młodzieży. Staramy się wykorzystywać każdą przerwę programową w roku szkolnym, tak aby dzieci i młodzież mogły wyjeżdżać na wakacje, ferie zimowe, czy przerwy świąteczne, spędzić miło czas oraz uczyć się, w jaki sposób stosować wartości chrześcijańskie w codziennym życiu. Z jednej strony współpracujemy domami dziecka i innymi placówkami opiekuńczo-wychowawczymi oraz ośrodkami pomocy społecznej w całym kraju. Zaś z drugiej strony wspólnie z naszymi krajowymi wolontariuszami i zagranicznymi partnerami misyjnymi zapewniamy uczestnikom naszych obozów profesjonalną opiekę oraz głosimy im Ewangelię. Przez nasze obozy przewinęło się już kilka tysięcy dzieci i nastolatków, są to głównie nasi podopieczni objęci innymi programami pomocowymi. Na naszych obozach wiele dzieci oddało swoje serce Panu Jezusowi i teraz potrzebują naszej i Twojej modlitwy oraz dalszej troski.

Czy można podsumować obóz w Zakopanem jednym zdaniem? Nie! Tyle się działo i wydarzyło. 3 autobusy dzieci podzieliliśmy na 8 grup wiekowych na czele których stanęła doświadczona i zaprawiona kadra wychowawców. Obóz zorganizowała grupka amerykańskich chrześcijan z Manchester w stanie Kentucky i Chrześcijańska Fundacja Radość.

Było nas ponad 170 osób!

W dniach 18-23 sierpnia 2013 roku odbył się Chrześcijański obóz w ośrodku h2o, w Kiczycach na Podbeskidziu.

170 osób!

transferuj